neděle 15. února 2009

Jahodové řezy

Po delší době zase něco dobrého.Máte v mrazáku ještě loňské jahody?Tak zkuste tohle.Je to mňamka(ale kalorická).
Suroviny:
4 vejce, 150 g moučkového cukru, 50 ml oleje, 100 ml horké vody, 200 g polohrubé mouky,
½ prášku do pečiva
Krém:
500 g jahod (zmražených), 1 ½ pudinkového prášku (jahodového), 250 g másla,
150 g moučkového cukru
Čokoládová poleva
Postup:
Nejdříve si necháme mírně rozmrazit jahody a také si do misky, ve které budeme dělat krém, nakrájíme máslo a necháme ho změknout.
Dále se věnujeme přípravě piškotového těsta. Celá vejce s cukrem, olejem a horkou vodou ušleháme. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a těsto rozetřeme na plech, který jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Upečeme ve středně vyhřáté troubě necháme vychladnout.
Krém: Mírně rozmražené jahody umixujeme, v několika lžících vody rozmícháme pudinkový prášek, vlijeme k rozmixovaným jahodám a uvaříme hustou pudinkovou kaši.
Necháme zchladnout. Zatím ušleháme máslo s cukrem a přidáme vlahou jahodovou kaši. Společně ušleháme do hladkého krému a natřeme na piškotový plát.
Povrch polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. Před podáváním krájíme na řezy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář.

Na svatého Valentýna

 Tak nějak se událo, že na tento svátek, který jsem nikdy moc neuznávala, nám vyšlo výročí svatby. Já chtěla původně úplně jiné datum, ale t...