Po delší době zase něco dobrého.Máte v mrazáku ještě loňské jahody?Tak zkuste tohle.Je to mňamka(ale kalorická).
Suroviny:
4 vejce, 150 g moučkového cukru, 50 ml oleje, 100 ml horké vody, 200 g polohrubé mouky,
½ prášku do pečiva
Krém:
500 g jahod (zmražených), 1 ½ pudinkového prášku (jahodového), 250 g másla,
150 g moučkového cukru
Čokoládová poleva
½ prášku do pečiva
Krém:
500 g jahod (zmražených), 1 ½ pudinkového prášku (jahodového), 250 g másla,
150 g moučkového cukru
Čokoládová poleva
Postup:
Nejdříve si necháme mírně rozmrazit jahody a také si do misky, ve které budeme dělat krém, nakrájíme máslo a necháme ho změknout.
Dále se věnujeme přípravě piškotového těsta. Celá vejce s cukrem, olejem a horkou vodou ušleháme. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a těsto rozetřeme na plech, který jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Upečeme ve středně vyhřáté troubě necháme vychladnout.
Krém: Mírně rozmražené jahody umixujeme, v několika lžících vody rozmícháme pudinkový prášek, vlijeme k rozmixovaným jahodám a uvaříme hustou pudinkovou kaši.
Dále se věnujeme přípravě piškotového těsta. Celá vejce s cukrem, olejem a horkou vodou ušleháme. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a těsto rozetřeme na plech, který jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Upečeme ve středně vyhřáté troubě necháme vychladnout.
Krém: Mírně rozmražené jahody umixujeme, v několika lžících vody rozmícháme pudinkový prášek, vlijeme k rozmixovaným jahodám a uvaříme hustou pudinkovou kaši.
Necháme zchladnout. Zatím ušleháme máslo s cukrem a přidáme vlahou jahodovou kaši. Společně ušleháme do hladkého krému a natřeme na piškotový plát.
Povrch polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. Před podáváním krájíme na řezy.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář.