Včerejší debata s Babetou ohledně domácí pekárny mě přivedla na myšlenku, že ji dnes zase po čase využiju k přípravě těsta a upeču rodině pizzu.Dlouhá léta už těsto připravuji podle tohoto receptu:
400g hladké mouky
20g droždí+ 2 lžíce mléka
200ml mléka
100ml oleje
1 žloutek
sůl
Těsto se rozdělí na dvě části a rozválí na dva větší plechy.
Já jsem na jeden plech dala kečup,žampiony,nastrouhaný gothaj a nastrouhanou mozarelu.
A tady už je výsledný produkt těsně po vytažení z trouby
Na druhý plech jsem dala opět kečup, gothaj, a pro změnu ananas a strouhaný eidam.Podle nejbližší pizerie by se tato pizza mohla jmenovat Hawai.
Napříště máme v plánu pizzu ďábelskou a olivovou.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář.