pátek 8. července 2011

Zámek Nové Město nad Metují

Další naší úterní zastávkou bylo Nové Město nad Metují.Po náročném vyhledání jediného volného místa k zaparkování na náměstí, jsme se vypravili do zámeckých zahrad.Vnitřek zámku určitě lákal k prohlídce.Na zámku je mimo jiné k vidění výstava historických mechanických hraček a kočárků.Nám ale prohlídka jednoho zámku stačila ,nejen časově,ale hlavně finančně .Co si budeme povídat,ceny rostou a je to vidět i na vstupném na zámky .Včera jsem dostala tip na výlet na zámek Žleby a tam je vstupné ještě o 10 Kč vyšší než na Opočně.Ale ještě to jde.To takový Karlštejn si nejspíš z těchto důvodů nikdy neprohlédnu.
Ale pojďmě si už prohlédnout výše zmiňovaný zámek, i když jenom zvenčí.
Pohled na zámek z náměstí


Nádvoří


Most do zahrady


Uvnitř mostu


Jedna ze sošek v zahradě


Pohled na zámek ze zahrad


Procházka zahradami se nám moc líbila.Došli jsme až na druhý konec a zjistili,že dole pod zámkem je ještě jedno parkoviště.Ale asi není dost dobře označené a pro ty ,kdo o něm nevědí,hůře najitelné.Stála na něm jen dvě auta.Jinak ve všední dny prý není problém s parkováním ani na náměstí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář.

Na svatého Valentýna

 Tak nějak se událo, že na tento svátek, který jsem nikdy moc neuznávala, nám vyšlo výročí svatby. Já chtěla původně úplně jiné datum, ale t...