úterý 11. září 2012

Po Šumavě na kole

Na Šumavě už jsme najezdili na kolech pěknou řadu kilometrů.Musím se přiznat,že nejlíp se mi jezdí podle Schwarzenberského kanálu, protože to je skoro po rovině. Nejdříve k němu ovšem musíte nějak do kopce dojet. Ale dnes necháme kanál kanálem a projedeme se po úžasné cyklostezce vedoucí z Nové Pece do Stožce.Trasa měří patnáct kilometrů a je zároveň i stezkou pro in line bruslaře.Kopíruje Studenou Vltavu a železniční trať. V celé delce přejedete celkem devět železničních přejezdů a když máte štěstí zahlédnete v nádherné šumavské krajině i vláček. Občerstvit se můžete na obou koncích (začátcích), buď v Nové Peci nebo ve Stožci. Po celé trase je jen jedno místo k občerstvení a to v Černém Kříži-buď v nádražní restauraci nebo v penzionu hned u stezky .Cesta vede převážně lesem, občas jsou nádherné býhledy na okolní krajinu.Tak a teď už se se mnou pojeďte projet.


Tady jsme udělali krátkou odbočku k místu, které jsme už znali z loňska, ale z druhé strany , most v Pěkné


A jsme zpátky na stezce



A jsme ve Stožci, kde právě probíhal jakýsi jarmark.




Občerstvení na zpáteční cestě




Tak a tímhle krásným výhledem se pro dnešek loučíme se Šumavou.Příště se projdeme třeba po a okolo jednoho malebného šumavského městečka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář.

Na svatého Valentýna

 Tak nějak se událo, že na tento svátek, který jsem nikdy moc neuznávala, nám vyšlo výročí svatby. Já chtěla původně úplně jiné datum, ale t...