Tenhle recept pochází z jednoho vánočního časopisu z roku 2004. Letos jsem se k němu zase po letech vrátila a měli jsme ho včera i dnes k obědu.Takže tento poměr surovin vam vydá zhruba na šest až sedm porcí.Obrázek jsem si vypůjčila přímo z časopisu,protože bych to tak hezky nenaaranžovala.Co budete potřebovat?
500 g krup
2 lžíce sádla (já ho použila jen na vymazání pekáče)
200 g drůbežích jater
300 g uzeného nebo pečeného bůčku
hrst sušených hub
1velká cibule
3 velké stroužky česneku
1 lžíce soli
špetka mletého pepře
Kroupy důkladně propereme pod tekoucí vodou a uvaříme doměkka. Po uvaření k nim přidáme jednu lžíci sádla, nadrobno pokrájená játra, bůček pokrájený na kostky, předem namočené houby a pokrájenou cibuli. Dochutíme solí, pepřem a utřeným česnekem. Dobře promícháme.
Pekáček vymažeme zbytkem sádla a nasypeme do něj kroupovou směs. Pečeme při 160°C asi 30-40 minut.Během pečení můžeme přidat ještě trochu sádla nebo vodu z hub, ve které byly namočené. Hotového kubu posypeme nakrájenou červenou cibulkou a ozdobami vykrojenými z karotky. Já už měla takový hlad, že jsem na nějaké zdobení zapomněla, přidala na talíř jen kyselou okurku a chlapi si vzali ze sudu kysané zelí a prý to bylo taky dobré.
Tak dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář.