Ze stejného časopisu jako kubu jsme si dnes odpoledne uvařili moc dobrý punč. A na něj budete potřebovat.
2 pomeranče
1 citron
200 ml rumu
1 jablko
750 ml černého čaje
150 g cukru krystal
3 lžičky sušené strouhané citronové kůry
3 hřebíčky
1 celá skořice
badyán
500 ml červeného vína
Z pomerančů a citronu vymačkáme šťávu a smícháme ji s rumem. Jablko omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky a vekrojíme jadřinec.
Čaj nalijeme do hrnce. Rozmícháme v něm cukr,přidáme citronovou kůru, nakrájené jablko a všechno koření. Přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut. Pak přilijeme víno a zahřejeme téměř až k bodu varu,ale už nevaříme.
Nakonec do horkého nápoje přilijeme rum smíchaný se šťávou z citrusů. Punč přecedíme do sklenic a horký podáváme.
Určitě vás pěkně zahřeje třeba po návratu z vánoční procházky.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář.