neděle 18. března 2012

Kam nás zavedl geocaching

Takhle jsem nazvala nejen dnešní článek, ale i novou rubriku, kam budu psát o místech, která navštívíme za účelem hledání krabiček a která nejsou pro normální lidi až tak turisticky zajímavá. V sobotu jsme navštívili hned tři taková místa. Muzeum zemědělské techniky v Čáslavi ještě není otevřeno a tak jsme jen odlovili krabičku a podíváme se sem možná někdy příště.
Další naší zastávkou byl zámek Filipov .Kdysi jsme kolem jezdili na návštěvu k manželovým příbuzným a zámek vypadal asi takto:

Nedávno prošel rekonstrukcí a slouží jako luxusní hotel a z části jako centrum pro lidi s alzeimrovou chorobou. My jsme kolem zámku prošli do zámeckého parku.

Prošli jsme ho skoro celý.Cestou jsme několikrát potkali dvě dívky na koních. Ze spadaného listí na nás na mnoha místech vykukovaly sněženky ,bledule, talovíny a dokonce jedna sasanka. Uprostřed parku stojí jakási hrobka s německým nápisem.





A tady už je pohled na zámek při našem návratu z parku.


Pokud by jste se chtěli o zámeckém hotelu dozvědět víc, má i svoje stránky-http://www.filipov.cz/.Doporučuji.Hlavně se podívejte na ceník Smějící se a na fotogalerii.

Další naší zastávkou byl ještě jeden skoro zapomenutý hřbitov, ale o tom zase až příště.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář.

Na svatého Valentýna

 Tak nějak se událo, že na tento svátek, který jsem nikdy moc neuznávala, nám vyšlo výročí svatby. Já chtěla původně úplně jiné datum, ale t...