pondělí 16. září 2013

Soutěž o nejlepší koláč

Tak se jmenovala akce, která probíhala v sobotu u nás na hřišti. Počasí od rána strašilo a vypadalo to všelijak. Ale kolem poledne se začalo umoudřovat a nakonec z toho vzešlo krásné slunečné odpoledne. Šli jsme celá rodina podpořit dceru, která se do soutěže přihlásíla hned po jejím vyhlášení. ,,Koláč" mohl mít jakoukoli podobu,mohly to být i buchty, řezy, koblihy, dorty, slané koláče, zkrátka cokoli pečeného.
Tady už nastupují soutěžící aby si vylosovali pořadová čísla.

A tady už vidíte soutěžní exponáty při ochutnávce. Nejprve hodnotila porota a pak nastoupili diváci.

Soutěžící museli nejen přinést upečený výrobek,ale také předvést svoje dovednosti a um v polních podmínkách. A tak loupali a strouhali jablka, následně vyvalovali těsto a balili jablka do závinů, které byly odvezeny k upečení a poté rozdány ke zkonzumování divákům.


Pak následovaly různé sranda soutěže jako házení houskou do záchodového prkénka, přebírání hrachu a čočky, dělání jednohubek na čas a vědomostní kvíz z gastronomie.
O bohaté občerstvení bylo postaráno, v podobě točeného piva, limonád, opékaných uzenin a medoviny.
Během celého odpoledne nám caletnice až někde od Tábora, pekla placky na ochutnání.

Dětem zahrál loutkoherec během odpoledne tři pohádky.A nejen jim.Jeho svérázná vystoupení sledovali se zájmem i dospělí Smějící se


A tady jsou připravené ceny pro soutěžící a jeden z dortů pro vítěze.


Soutěž sledovala celé odpoledne i tato nádherná psí slečna.

Předávání cen proběhlo už za tmy a následovala diskotéka, kterou jsem měla možnost slyšet až do pozdních hodin i doma u počítačeSmějící se.

Akce měla dost velký úspěch a proto příští rok bude zřejmě zopakována.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář.

Na svatého Valentýna

 Tak nějak se událo, že na tento svátek, který jsem nikdy moc neuznávala, nám vyšlo výročí svatby. Já chtěla původně úplně jiné datum, ale t...