Tenhle recept jsem našla na stránkách Lidovky.cz. Občas už nevím co vařit a taky to sem tam chce nějakou zdravější změnu.
Udělala jsem v receptu pár úprav. Nahradila jsem prsíčka vykostěnými stehny a nesmažila jsem na olivovém oleji,ale přidala jsem ho lžíci až do hotového jídla.
Pohankové rizoto podle Probio.cz
- 250 g pohankových krup
- 400 g kuřecích prsíček
- 2 velké cibule
- 2 stroužky česneku
- zelenina (např. jarní cibulka, mrkev, hrášek, květák, brokolice,...)
- olivový olej
- mořská sůl
- pepř
Pohanku důkladně propláchneme ve studené vodě. Na vaření používáme 1,5 dílu vody na 1 díl pohanky. Nikdy nesléváme, aby nedošlo ke ztrátě rutinu. Vaříme 2-3 minuty v osolené vodě a kapkou oleje a 30 minut necháme dojít. Nemícháme. Na pánvi na oleji osmahneme najemno nasekanou cibuli, přidáme na proužky nakrájená prsíčka, osolíme, opepříme a orestujeme. Přisypeme zeleninu, podlijeme vodou a dusíme 5-10 minut. Na závěr promícháme s pohankou, přidáme prolisovaný česnek a podáváme se zeleninovým salátem.Já jsem použila brokolici, příště zas vyzkouším třeba hrášek a možná by nebyly špatné taky žampiony. Tak pokud se odhodláte přeju dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář.